ХАРЧУВАННЯ В ШКОЛІ

Здорове харчування

 План заходів щодо реалізації реформи шкільного харчування

САНІТАРНИЙ РЕГЛАМЕНТ для закладів загальної середньої освітиАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства охорони здоров’я України 
25 вересня 2020 року № 2205
).

З нового навчального року вступає в дію новий санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Одним з ключових компонентів нових правил є організація здорового, раціонального та безпечного харчування дітей.

Харчування в школі має бути корисним, здоровим, безпечним, смачним та подобатися дітям. Здорове харчування дітей – це здоров’я нашої нації.

Для вирішення проблем харчування в школах та усунення причин їхнього виникнення розроблено план заходів з реформування системи шкільного харчування, який включає три основні напрямки: оновлення застарілої нормативно-правової бази, підвищення контролю за якістю та безпечністю продуктів харчування та ресурсне забезпечення шкіл.

Нові норми харчування враховуватимуть рекомендації дієтологів та технологів щодо калорійності, поживної цінності, розмірів порцій продуктів та частоти вживання для різних вікових груп дітей і підлітків, що допоможе покращити збалансованість та енергетичну адекватність шкільних меню.

У щоденний раціон школярів планується ввести злакові, сезонні овочі та фрукти, молочні продукти.

План заходів також включає внесення відповідних змін до законодавства та встановлення гігієнічних вимог до харчоблоків у закладах загальної середньої освіти з метою зменшення ризику виникнення харчових отруєнь у дітей. Також буде посилено постійний державний моніторинг з боку Держпродспоживслужби постачальників харчових продуктів.


Профілактика коронавірусу


Немає коментарів:

Дописати коментар